Odškodnina za prometno nesrečo / poravnava

Izkoristi brezplačni posvet
PROMETNA NESREČA ODŠKODNINE

ODŠKODNINA je naša pravica!

Ko se nam zgodi prometna nesreča ali kakšna druga oblika nesreče, kjer je odgovornost tretje osebe ali pravne osebe, ima poškodovani lahko v primeru lažjih telesnih poškodbah, težjih poškodbah in materialnih poškodbah zakonsko pravico do odškodnine. Odškodnine so zelo različno visoke in je odvisna od vloženega odškodninskega zahtevka in poteka zdravljenja.

Vsak, ki se telesno poškoduje svojo pravico do denarnega nadomestila in odškodnine uveljavi, ki pa ga zanj pridobi strokovnjak za odškodnine in to je pravna služba. Sami ne vlagajte zahtevka brez znanja. Pokličite na brezplačni telefon 080 30 44 ali nas obiščite SOS Nezgode, Rakuševi 26, 1000 Ljubljana.

odškodnina za prometno nesrečo

Kdaj nam pripada odškodnina za prometno nesrečo?

Denarna odškodnina v primeru prometne nesreče nam pripada:

 • Denarna odškodnina nam pripada, ko smo po tuji krivdi poškodovani v prometni nesreči.
 • Denarna odškodnina nam pripada, če smo bili sopotnik in smo poškodovani v prometni nesreči.
 • Denarna odškodnina nam pripada, ko smo poškodovani v prometni nesreči kot kolesar pešec ali motorist.
 • Denarna odškodnina za prometno nesrečo nam pripada, če smo bili poškodovani v prometni nesreči in smo mi povzročitelji nesreče.
 • Denarna odškodnina za prometno nesrečo nam pripada, če je nesrečo povzročilo neznano vozilo ali oseba, ki nima zavarovanja.
 • Denarna odškodnina za prometno nesrečo nam pripada, ko je povzročitelj tujec in je državljan druge države z tujim zavarovanjem.
odškodnina

Ali lahko prejmem odškodnino za prometno nesrečo brez bolniške?

Odškodnina za prometno nesrečo pripada osebam, ki so udeležene v nesreči, če so utrpele lažje ali hude telesne poškodbe, kamor spadajo udarnine ali praske in bolečine, ki hitro izzvenijo.

Telesnih poškodb je več vrst, upošteva se tudi strah in vidne poškodbe niso zaznane. Za nesrečo smatramo, ko imamo potrdilo od zdravnika (izvid), ki potrjuje, da smo utrpeli poškodbo. V takšnih primerih so bolniške kratke ali jih ni, če imamo lahko delovno mesto. Odškodnina je odvisna od časa poteka zdravljenj.

Terapije in obiski specialista vplivata na višino izplačane odškodnine in bolniška ni pogoj, da lahko prejmemo izplačilo odškodnine ali tako imenovano denarno poravnavo. Pri izplačilu odškodnine je pomembno, da imamo odgovorno osebo, ki ima sklenjeno zavarovalno polico.

denarna odškodnina prometna nesreča

Predstavljamo primere postopanja, da uspešno uredimo odškodnino ali poravnavo!

Prometna nesreča, udeležen kot sopotnik!

Ko ste udeleženi v prometni nesreči kot sopotnik in imate telesne poškodbe, ste upravičeni do odškodnine. Odškodnina vam pripada tudi, če je povzročitelj nezgode voznik vašega vozila, kot tudi drugega vozila. Odškodnina se uveljavi od povzročitelja nesreče iz zavarovanja AO (avtomobilska odgovornost), katera se plača ob registraciji vozila in ga mora imeti vsako vozilo, ki je udeleženo v prometu.

Ko ste povzročitelj nesreče in imate poškodbe!

V prometnih nesrečah, kjer je voznik povzročitelj in poškodovani je zelo veliko. Da lahko uveljavite materialno in nematerialno škodo, morate imeti zavarovanje AO+ (ao plus zavarovanje voznika) Za lažjo nezgodo morate obiskati zdravstveno službo (urgenco) v roku 24 urah, za težjo pa vas odpelje rešilno vozilo.

Da uspešno zahtevate denarni zahtevek je potrebno obvestiti policijo ali izpolniti evropsko poročilo. Predlagamo, da obvestite policijo, da ne prihaja do zapletov in zavarovalnice priznajo škodo. Velikokrat se primer zavrne, ker ni utemeljenega dokaza, da je nezgoda čista in ni šlo za prirejanje.

Vozniki koristite AO plus zavarovanja!

medenica zlom prometna nesreča

Ko je povzročitelj nesreče tujec!

Za prometno nesrečo je kriv tujec in vi ste udeleženi v nesreči, kjer je prišlo do poškodb. Za prometne nesreče s tujcem je dobro poklicati policijo ali obvestiti klicni center 112, da se naredi zapisnik, ker ne bo zapletov pri popravilu avta in tudi, če ni takojšnjih vidnih poškodb, se te pogosto pokažejo, ko se telo umiri .

Odškodnina za poškodbo s tujcem se uveljavlja z zapisnikom iz zavarovanja povzročitelja, to je tuja zavarovalnica. Odškodnino vam uredimo za materialno in nematerialno škodo. Odškodninski zahtevek se vloži pri Slovenski zavarovalnici, ki odškodnino regresira-založi in se poravna z zavarovalnico povzročitelja.

odškodnina v prometni nesreči če je povzročitelj tujec

Ko je povzročitelj nesreče neznano vozilo ali pobegli voznik!

V primerih, ko je pobegli voznik povzročitelj nesreče ali neznano vozilo nam prav tako pripada odškodnina, če imamo telesne poškodbe. V kolikor je prišlo do stika z avtomobilom, kolesom, motornim vozilom in je nastala materialna škoda svetujemo, da nemudoma pokličete policijo in prijavite pobeg iz kraja nezgode.

V primeru prometne nesreče in voznik avtomobila nima sklenjenega avtomobilskega zavarovanja je potrebno obvestiti policijo in na podlagi zapisnika se uveljavi odškodninski zahtevek. Takšnih prometnih nesreč je kar veliko na Slovenskih cestah. Prometna nesreča se krije iz zavarovalnega rezervnega sklada zavarovalnice.

Ko ste utrpeli telesno poškodbo in ste obiskali zdravnika predlagamo, da se obrnete na nas SOS NEZGODE, da pripravimo osnutek in se povežemo z Slovenskim zavarovalnim združenjem, ki krije odškodnino z materialno škodo in nematerialno škodo. Poravnava za primer pobeglega voznika in neznano vozilo lahko tudi zastara zato pokličite takoj!

odškodnine za pobegle voznike

Ko je povzročitelj kolesar, motorist!

Pogosti udeleženci v nesreči so kolesarji in motoristi. Ko pride do prometne nesreče z motoristom je lahko huda oblika telesnih poškodb. Odškodnina je zelo visoka. Do zdravnika je potrebna urgenca.

V času nesreče je potrebno zavarovati kraj in pomagati udeležencem. Dovolj je že, če pozovemo klicni center, da nam pošljejo vso potrebno pomoč. Sami počakamo na kraju nezgode, z ponesrečenci.

Posledica telesnih poškodb so pri motoristih in pešcih hujše, ker pride do telesnega stika. Zavarovalnica krije odškodnino iz zavarovanja motorista, če je on povzročitelj in tudi sam lahko uveljavi odškodninski zahtevek, če ima zavarovanje AO plus. Zdravljenje je dolgotrajno pri pešcu in motoristu z pogostimi in trajnimi zdravstvenimi posledicami.

odškodnina za kolesarje in motoriste

Ali lahko uveljavim odškodnino kot povzročitelj prometne nesreče in s kom do odškodnine?

Uveljavljanje odškodnine kot povzročitelja nesreče lahko uveljavite, če imate sklenjeno zavarovanje avtomobilske odgovornosti. Povzročitelj za prometno nesrečo mora imeti zavarovanje AO plus . V kolikor so pri prometni nesreči nastale materialne in telesno poškodbo potem vam pripada odškodnina iz ao plus zavarovanja.

Povzročitelj prometne nesreče je voznik avtomobila in višina odškodnine je lahko višja, če je bil opravljen obisk zdravnika in je potekalo zdravljenje. Odškodnino vložimo mi SOS Nezgode- pravne storitve. Mi vam brezplačno pravno svetujemo, vedno spremljamo potek zdravljenja zato so naši odškodninski zahtevki strokovni in visoki. Zavarovalnice nas sprejmejo kot partnerja z znanjem in izkušnjami.

Kako postopamo pri zdravniku?

Odškodnina v primeru prometne nesreče je odvisna kakšna je naša zdravstvena dokumentacija in kako dolgo poteka zdravljenje. V primeru težjih poškodb, nastanejo trajne posledice in odškodnine nam povrnejo izpad dohodka in nam nadomestijo stanje pred poškodbo. Odškodnina za prometno je materialna in nematerialna.

Ko obiščemo zdravstveno službo ali ko nas pripeljejo reševalci in smo pri zavesti je najpomembneje, da natančno opišemo naše težave. Povemo za vse bolečine, za več bolečin, udarnine, vidne poškodbe. Pri prometnih nesrečah je zelo skritih in nevidnih poškodb. Vsako poškodbo moramo zdraviti. Primer zdravljenja je lahko dolgotrajen.

zdravnik

Odškodnina zaradi telesne poškodbe v primeru prometne nesreče je lahko višja tudi zaradi elementa psihičnega stanja

V prometni nesreči je prisoten stres, adrenalina in postopno delamo v efektu. Pripada odškodnina tudi za strah in psihične bolečine. Te so nevidne vendar pri vsaki nesreči prisotne.

Prometne nesreče so največji vzrok za izplačila odškodnin in, da vam pripada odškodnina za prometno nesrečo se upošteva tako vidne telesne poškodbe, kot nevidne telesne poškodbe. To pa so psihične poškodbe. zavarovalnica jih prizna na podlagi zdravniške dokumentacije. Izplačilo je višje, če vso škode evidentiramo.

Dobro je škode, ko se zgodi nesreča poslikati tudi vozila, kot tudi modrice, udarnine. Poravnava je z nami lažja zato imate brezplačni pravni nasvet pri sos nezgodah. Vzrok za prometno nezgodo je več dejavnikov in za lažjo ugotovitev kdo je povzročitelj prometne nesreče pokličite 112- klicni center in prijavite prometno nesrečo.

Odškodnina za nematerialne stroške!

V prometni nesreči so velikokrat vidne in nevidne telesne poškodbe, ki se smatrajo za lažjo poškodbo, srednjo poškodbo in težjo poškodbo. Prometno nesrečo z lažjo poškodbo pogosto spremljajo samo udarnine in bolečine, ki trajajo krajši čas. V prometni nesreči je odškodnina ali poravnava za hitro okrevanje vedno v nekaj tednih zato pokličite, da vam brezplačno pomagamo. Dobro je vedeti kaj moramo sami storiti v času rehabilitacije. V času zdravljenja delajmo zapiske našega počutja.

Pri primerih ali za primer srednje težkih poškodb potrebujemo več počitka, več obiskov specialistov, ki so posledica v prometni nesreči.

Za prometno nesrečo, ki je srednje težka se odškodnina ali poravnava uveljavi iz naslova povzročitelja. Poravnava je pri primeru bolj kompleksna in zahteva pravno znanje. Prometno nesrečo obravnava policija.

Pridobimo zapisnik in odškodnina za prometno nesrečo udeleženih je različna, odvisna je od poteka zdravljenja. Odškodnina za prometno obsega vse dejavnike. Pri prometni nesreči uveljavimo tudi posledice, ki so dolgotrajne. Vsako nesrečo obravnavamo individualno.

Poškodbe so vidne kot so kompliciran zlom roke, noge, zlom gležnja.

Odškodnina , ki ima težke poškodbe in je posledica v prometni nesreči je višja ali zelo visoka. Odškodnina za prometno nesrečo s hudimi poškodbami ( invalidnost) pa se izplača v primeru trajne nezmožnosti za delo kot renta. V primeru začasne nezmožnosti za delo pa je odškodnina za prometno nesrečo delno izplačana invalidnost.

Prometno nesrečo in odškodnina za prometno nesrečo se med seboj razlikuje. V primeru trajne nezmožnosti in v primeru začasne nezmožnosti dela so velika odstopanja.

Sami se ne poslužujte odškodninskega zahtevka, ker odškodnina bo nizka. Odškodnina je visoka, če jo pripravi strokovnjak, ki ve kako se pripravi odškodnina za prometno nesrečo.

Odškodnina za hude telesne poškodbe!

Odškodnina za hude telesne poškodbe se delno zahteva že v času zdravljenja. V to skupino štejemo zlom medenice ali večkratne zlome.

Zlom reber ali rebra, kolka, noge. Vsi zlomi ali večkratni zlom je posledica v prometni nesreči in zato je odškodnina za prometno nesrečo z hudimi poškodbami višja. Odškodnina nadomesti ponesrečenemu v prometni nesreči čas pred poškodbo.

Kakšno dokumentacijo potrebujem za poravnavo ali odškodnino?

Odškodnina za prometno nesrečo - dokumentacija:

 • Podatek katera policijska postaja je obravnavala primer, če imate policijski zapisnik kopijo ali kopijo evropskega poročila in kopijo zavarovalne police.
 • Vse zdravniške izvide od začetka nezgode, pa vse do zaključenega zdravljenja (izvidi, kartonček fizioterapije, pregledi specialista-ov, kopija delovni nalog.
 • Kopijo zdravstvenega kartona.
 • Kopija o bolniškem staležu.
 • Slike nesreče (avtomobila, kolesa, motorja, traktorja).
 • Slike vidne poškodbe (modrice, ureznine, vidne šive, longete, mavec) vse kar je povezano z nezgodo.
 • Tri plačilne liste pred in med poškodbo.
 • Vsa dokazila o izgubi dohodka, računi za zdravila, računi za uničene materialne stvari (mobitel, koli, trenirka…).
 • Predložite vse zavarovalne police, ki so vštete dnevna odškodnina ali bolnišnične dni, tudi kolektivna nezgodna  zavarovalna polica.
 • Zapisnik o negativnem preizkusu alkoholiziranosti.
 • Osebni dokument.
 • Veljavno vozniško dovoljenje.
 • Z nami je potrebno podpisati pooblastilo in pogodbo o zastopanju.

Višina odškodnine in kako visoka je lahko?

Uveljavimo tudi odškodnino motornega vozila in v primeru prometne nesreče sami ne vlagajte odškodnine za telesne poškodbe.

Višina odškodnine, ki so posledica prometne nesreče!

Odškodnina se deli na lahke, srednje, srednje težke, težke in trajne. Poznamo tudi smrtne.

Odškodnina za prometno nesrečo v primeru:

 • Enega obiska ali prvega obiska najbližje urgentne službe ali osebnega zdravnika in ne gre za resne poškodbe, kjer je postavljena ena do dve diagnozi. Sem spadajo lažje telesne poškodbe, kot so udarnina in nateg mišic. Višina je do 1200,eur.
 • Odškodnine, ki se smatrajo za lažje klasične so tudi lažji pretres, udarnina glave, ureznina, izvin in nateg vratnih mišic, udarnina rame, omrtvelost uda..)  Višina odškodnine je od  1200,00 eur pa do 15.000,00 eur in sta vsaj en obisk specialista in opravljena fizioterapija. Pomembne so trajne posledice in dolžina trajanja.
 • Klasičen zlom v prometni nesreči, ki ni kompliciran, ter se celi do dveh mesecev ali do 6 tednov, pa znaša med 4000,00 in 15,000.00 eur v enkratnem znesku.
 • Poznamo tudi komplicirane zlome, operacije, prelom in kompresijski zlom, kot natrgane mišice. Višina znaša od 8,000.00 in 30,000,00 eur. V takšnih primerih se lahko pripeti še kakšen zlom ali natrgane mišice.
 • Ko gre za resne in večkratne zlome, trajne poškodbe živca ali živcev, ohromelost, gluhost uda ali udov pa je odškodnina lahko visoka do 80,000.
 • Poznamo pa trajne invalide, tetraplegike po poškodbi, ki pa obsega poravnavo do 1000,000.00 eur. Odškodnina je tudi v obliki rente, ki je enkratna, večkratna ali doživljenjska.
kako visoko odškodnino lahko zahtevamo v prometni nesreči

Uveljavljanja odškodnina za prometno nesrečo!

Odškodnina za prometno nesrečo zahteva strokovno znanje in SOS Nezgode - pravni strokovnjaki imamo znanje, da pripravimo strokovno in skrbno izdelane odškodninski zahtevek. Vsakega poškodovanega obravnavamo individualno, ga v času zdravljenja spremljamo in se z njim pogovarjamo.

Naša skrb je hitra in strokovna.

uveljavljanje odškodnine v prometni nesreči

Prednosti zavarovanja in avtomobilska odgovornost za prometno nesrečo.

Ko se zgodi prometna nesreča, ni samo avto tisti, ki se poškoduje, čeprav pomislimo na škodo pri avtomobilu. Ta je največkrat dobro zavarovana. Zavarovanje avtomobilske odgovornosti je po zakonu obvezno in nam krije škodo, ki jo voznik avtomobila povzroči drugim voznikom in osebam v vozilu, kot tudi samega vozila.

Poškodbe potnikov povzročitelja in drugih vozil, ki so bila udeležena v nesreči so krita z zavarovanjem avtomobilske odgovornosti.

Kako postopam, ko je v nesreči umrla oseba?

V primeru smrti lahko zelo se prestrašimo, in poklicati moramo klicni center, policijo, mrliško službo. Kraj nezgode obišče sodni preiskovalec.

Kdo je upravičen do odškodnine v primeru smrti?

Izplačilo odškodnine za smrt bližnjega prejmejo njegovi upravičenci. Odškodnina za prometno nesrečo se nakaže ožjim družinskim članom, to pa je (zakonec, otroci in starši) šteje se tudi izven zakonska skupnost. Odškodnino prejmejo tudi bratje in sestre, če med umrlim in njimi obstaja trajnejša življenjska skupnost.

Ostali sorodniki v primeru smrtne prometne nesreče niso upravičeni do odškodnine. Sem spadajo stari starši, snaha, zet, dedek itd., čeprav so živeli v istem gospodinjstvu.

Kdo obravnava prometno nesrečo?

Prometno nesrečo obravnava policija, lahko se dogovorita tudi z evropskim poročilom.

Predlagamo, da v pri prometni nesreči pokličete policijo in ne izpolnjujete samo evropskega poročila, ker pogosto prihaja do razhajanj kdo je dejanski povzročitelj nesreče. V primeru, da bomo vložili odškodninski zahtevek in bomo zahtevali odškodnino, nam policijski zapisnik pomaga, da imamo odgovorno osebo za izplačilo odškodnine.

prometna nesreča

Ali je nezgodno zavarovanje isto kot avtomobilsko zavarovanje?

Nezgodno zavarovanje je zavarovanje osebe in jo sklenemo z zavarovalnico. Polica nezgodnega zavarovanja nam krije dnevno nadomestilo, bolnišnične dni in invalidnost. Nezgodno zavarovanje je nadomestilo za izpad dohodka v primeru bolniške odsotnosti zaradi prometne nesreče in nam služi kot odškodnina za poškodbo.

Avtomobilsko zavarovanje pa je zavarovanje avtomobila, kjer imamo obvezno zavarovanje, zavarovanje potnika in neobvezno zavarovanje in to je zavarovanje voznika. V primeru prometne nesreče, kjer ima telesne poškodbe voznik in je povzročitelj prometne nesreče, se odškodnina uveljavi iz naslova AO plus. Obvezno zavarovanje pa služi za to da smo udeleženi v prometu in imamo krite telesne poškodbe sopotnikov (udeležencev) v prometni nesreči.

za varovanje v prometni nesreči za večjo odškodnino

Vsak dan se srečujemo s prometno nesrečo!

Imamo aplikacijo SOS Nezgode, ki si jo brezplačno naložite na svoje mobilne telefone in vam bo služila z navodili. Uporabimo jo ko se zgodi prometna nesreča. Pogosto se srečujemo s prometno nesrečo nam navodila nikoli niso odveč in tudi z pravim pristopom imamo pravico do visoke odškodnine.

Za uveljavljanje odškodnine se obrnemo na pravne strokovnjake (SOS Nezgode).

Pridržana pravica!

V primeru nejasnega dokaznega gradiva ali pomanjkanja policijskega zapisnika, kjer je sklenjeno samo evropsko poročilo si pravna služba lahko zaračuna pavšalni znesek preden vloži odškodninski zahtevek temu rečemo, da so pravice pridržane.

Uredimo vam pravično in visoko odškodnino!

Brezplačen posvet z pravnikom