Odškodnina za zlom medenice

V primeru, da ste imeli nezgodo in ste utrpeli poškodbe medenice vam svetujemo, kako dobiti čim večjo odškodnino za telesne poškodbe.

Izkoristi brezplačni posvet
odškodnina za zlom medenice

Zlom medenice!

Medenica je kostna struktura in je največja povezava v telesu med hrbtenico , saj nam omogoča pokončno držo telesa in spodnjimi okončinami, da nam omogočajo premikanje.

Medenica je vmesni člen in je sestavljena iz močnih kosti, ki se ne zlomijo zlahka. Ko pride do zloma medeničnega dna pa imamo hujšo poškodbo in s tem hude poškodbe. Starostna skupina je mešana vendar v prometnih nesrečah do poškodb ali zloma medeničnega dna lažje pride pri starejših osebah.

Zlom poškodovanemu prinaša velike težave, predvsem se težava kaže pri hoji. V 90 % je za zlom krivec prometna nesreča ali padec iz višine. V obeh primerih se zgodi prenos velikih sil. Starejše osebe so bolj izpostavljene takšnim poškodbam zaradi slabše gostote mineralov v kosteh in pride pri stojnih padcev do poškodb.

Odškodnina za zlom medenice!

Odškodnina za medenični zlom vam pripada, če ste bili sopotnik v prometni nesreči ali povzročitelj nesreče, če imate sklenjeno zavarovanje AO+.

Pogosti vzroki, da pride do poškodbe zloma medeničnega dna so lahko tudi varnostni pasovi v avtomobilu. pasovi imajo nalogo varovanja in zaščite, vendar pride do sile, ki pa nas poškoduje. Ko se te sile sprožijo in so tako močne, pride do zloma kosti.

Odškodnina za zlom se uvršča med hude poškodbe, ki zahtevajo dolgotrajno zdravljenje. Višina v eur je nekaj tisoč. Glede na telesne poškodbe in drugo škodo je dobro, da se prijava počaka z odškodnino. Prijava za odškodnino mora obsegati vse vidike prizadetosti.

odškodnina za medenico
 • Materialne
 • Ne materialne (čustvene)
 • Trajne posledice (invalidnost)
 • Možnost izgube službe
 • Možnost dokončne upokojitve....

Ostale telesne poškodbe pri zlomu!

Pri zlomu medeničnega dna pogosto pride tudi do zloma ali več zlomov stegnenice, roke in drugih delov. V času nesreče, ko nastanejo telesne in druge škode je potrebna hitra pomoč zdravnikov, ker pri tako hudih nesrečah lahko pride do smrtnih žrtev. Glede telesnih poškodb je več udarnin, lahko je več zlomov, tudi ureznin od razbitega stekla je več. poškodujejo nas lahko predmeti, ki so v avtomobilu. Škodo materialno oceni zavarovalnica medtem, ko telesno in trajno škodo se ovrednoti z odškodnino. Vse poškodbe zahtevajo več dni, mesecev rehabilitacije.

Višina odškodnine pri zlomu medenice!

Višina je odvisna, če so hude telesne poškodbe in od zdravljenja.

Poškodovanec je utrpel škodo in odškodnina je odvisna od dejavnikov, ki so:

 • Potek in čas zdravljenja
 • Trajanje bolečin
 • Dolžina bolniške
 • Starost poškodovanca ali upokojenca
 • Zdravstvena dokumentacija
 • Kraj nezgode
 • Vsebina zavarovalne police
 • Primer socialnega in finančnega stanje oškodovanca
 • Povzročiteljev odnos do nastanka škode in njegovo premoženjsko stanje. v eur.

Odškodnine so si med seboj različne, ker tudi pogosti zlomi stegnenice in različne poškodbe stranke, si niso nikoli enake. Primer je dolgotrajen tako pri zdravljenju, kot pri pripravi obsežnega odškodninskega zahtevka. Priporočamo, da se z pripravo odškodnine ukvarja samo strokovnjak.

Višina odškodnine za zlom medenice

Kako dolgo zdravimo medenico?

V kolikor gre pridružene zlome stegnenice, id drugih delov in so potrebne operacije lahko zdravljenje traja več kot leto dni. Tudi po zaključenem zdravljenju ostanejo resne trajne posledice, bolečine, tudi lahko trajna invalidnost. Stegnenice in drugi zlomi zahtevajo operativni poseg in rehabilitacijo v zdravilišču in rehabilitacijskem centru.

Kakšne so trajne posledice pri zlomu medenice?

Trajne posledice so :

 • Bolečine
 • Šepanje
 • Zmanjšana moč
 • Oslabljena hoja
 • Možnost invalidskih pripomočkov
medenica zlom

Ali smo lahko trajno invalidni pri zlomu medenice?

Trajna invalidnost je pogostost pri tako težki obliki nesreče in osebe lahko ostanejo na vozičku ali pa potrebujejo pripomočke za lažjo hojo. Tudi po tako težki nesreči se osebe delno ali zelo visok odstotek pozdravijo. Vse je odvisno od pristopa ponesrečenca k zdravljenju. Storitev rehabilitacije je zahtevna in storitev celostnega zdravljenja dolgotrajna.

Ali nam pripada doživljenjska renta?

Delo, ki ga opravlja ponesrečenec in je od njega odvisen, kot trajna invalidnost vpliva na višino rente. renta pa se lahko izplača tudi po nezgodni ali življenjski polici in ni samo odvisna iz nastanka nesreče. zagotavljanje rente je tako iz več virov ali dejavnosti.

Kakšne so naše aktivnosti po zlomu medenice?

Ko je škoda tako velika je potrebno vse napore vložiti v športne dejavnosti in v samo pomoč. Potrebno je delati na moči, volji, željah in na samopodobi, da si povrnemo samozavest in, da mi zmoremo.

aktivnost po zlomu medenice
Brezplačen posvet z pravnikom v primeru nezgode