Odškodnina za zlom zapestja

V primeru, da ste imeli nezgodo in ste utrpeli poškodbe zapestja, vam bomo pomagali z pravnim nasvetom.

Izkoristi brezplačni posvet
zlom zapestja odškodnina

Zlom zapestja!

Do zloma kosti pride, ko sile, ki delujejo nanjo, presežejo prožnost in trdnost in posledično lahko pride še do drugih poškodb in sicer mehkih tkiv, mišic, kit in živcev.

Poškodbe zapestja se dogajajo v vseh starostnih skupinah. Najpogostejši zlom je distalni dala radius (zlom koželjnice). Način ozdravitve je potrebno prilagajati tipu zloma, kot pacientu, da je roka čim manj boleča.

Zlom zapestja je potrebno diagnosticirati. Lahko pride do hudih padcev in znotraj sklepnega izliva, ki pa zahteva standardne rentgenske posnetke. Ko je izvid negativen se diagnostika ponovi 14 dneh, da se izključi zlom čolnika, ki je najpogostejša zlomljena kost zapestja. Potrebno je izločiti sum izpaha v zapestju, ker poškodba zahteva urgentno obravnavo.

Odškodnine za zlom!

Višina odškodnine je povezana s potekom zdravljenja in obsegom celostne ozdravitve. Na višino odškodnine vplivajo trajne posledice, ki so pogosto več letne ali celo doživljenjske. V podobnih primerih je potrebno skrbno zbiranje vse zdravstvene dokumentacije, ker od tega je odvisna višina odškodnine. Zapestje je lahko komplicirano zdravljenje in zato se upoštevaje vse telesne poškodbe, ki smo jih utrpeli z padcem ali pri drugi nesreči. Kot npr:

 • Prometni nesreči
 • Delovni nesreči
 • Nesreči na javnem mestu
 • Doma

Višina odškodnine zajema vse telesne poškodbe in ne samo zloma zapestja. Odškodnina za zapestja pa je glavna tema ali diagnoza, ki jo pravniki izpostavijo. Odškodnina je sestavljena iz trajnih posledic, s pridruženimi drugimi poškodbami npr:

 • Udarninami
 • Odrgninami
 • Hematomi, modrice
 • Ureznine

Odškodnina je izplačljiva tako za vse nematerialne poškodbe, tudi bolečine in dokler ne zaključimo zdravljenje, težko določimo vseh telesnih poškodb.

Višine odškodnine so spisane na podlagi vseh telesnih poškodb, do zaključenega zdravljenja, ki zajema nepremoženjsko škodo, kot premoženjsko škodo in vse trajne posledice.

Odškodnine je potrebno obravnavati individualno.

zlom zapestja

Nepremoženjsko škodo lahko uveljavimo!

Nepremoženjsko škodo uveljavimo, ko se nam zgodijo poškodbe (v tem primeru zlom zapestja) in s tem posledično utrpimo

 • Bolečine
 • Strah
 • Rehabilitacijo

V podobnih primerih je izpostavljen izpad dohodka, ki spada pod premoženjsko škodo. Odškodnina zajema poškodbo, če se je zgodila v prometni nesreči ali poškodbo pri delu, kot poškodbo na javnem mestu. V primeru, ko imamo zlom zapestja je odškodnina bistveno višja, če se obrnemo na strokovno pomoč, ker upošteva celostno nepremoženjsko škodo in ve, kaj v njo spada.

Vrste poškodb zapestja!

Pogoste poškodbe zapestja so zvini, zlom, izpah in kombinacije teh poškodb. Zelo vpliva starost osebe, ki ima telesne poškodbe. Starejše osebe imajo lahko pridružene hude telesne poškodbe zaradi zgradbe kosti ali prisotne osteoporoze. Poškodbo je potrebno hitro oskrbeti in predvideti možne zaplete.

Pri enako zahtevnem padcu si bo otrok zlomil koželjnico, mlajši ženska ali fant si bo le zvila zapestje medtem, ko starejša oseba utrpela hud zlom koželjnice, ki se zdrobijo odlomki in zakomplicirajo in podaljšajo zdravljenje.

vrste zlomov zapestja

Kakšno dokumentacijo potrebujem pri uveljavljanju odškodnine pri zlomu zapestja?

Dokumentacija za zlom zapestja je:

Pri prometni nesreči:

 • Policijski zapisnik
 • Zaključeno zdravljenj kamor spada (vsi izvidi specialistov, fizioterapije, druge rehabilitacije, kopijo zdravniškega kartona, slike poškodbe)
 • Kopije bolniškega staleža
 • Osebni dokument in TRR račun

Za primer poškodbe zapestja pri delovni nesreči:

 • Obrazec ER-8 (obrazec poškodbe pri delu)
 • Izvidi specialistov, fizioterapije, druge rehabilitacije, kopija zd.kartona, slike kraja nezgode in poškodbe
 • Kopija bolniških listov
 • Osebni dokument in Trr račun
dokumentacija za zlom

Odškodnina za zlom zapestja!

Odškodnina kot višine odškodnine se med seboj razlikujejo, ker poškodbe v podobnih primerih med seboj odstopajo.

Odškodnina se med seboj razlikuje, ker poškodbe so zelo različne. Poškodujejo se vezi, lahko se naredijo okruški, poškodba živcev, poškodbe koščic. V samem delu rehabilitacije je poudarek na telesno poškodbo in njene trajne posledice in bolečine, ki jih je potrebno odpraviti. Odškodnina za zlom zapestja in sama poškodba roke se mora obravnavati individualno, kar pa vpliva na višino odškodnine. Odškodnine so lahko zelo visoke, še posebej, če so pridružene ostale telesne poškodbe.

Najpogostejše poškodbe za zlom zapestja in težave!

Pri zlomu zapestja, ki je posledica padca se poškodujejo izven sklepne in znotraj sklepne vezi. lahko pride do več manjših zdrobljenih koščic, do izpaha v zapestju, zlom čolnika , koželjnice.

Celjenje zloma brez zapletov je od 4 do 6 tednov. Na samo zdravljenje pa vplivajo pridružene bolezni in še posebej osteoporoza. Težave se kažejo lahko do konca življenja.

Koliko znaša odškodnina za zapestje in kdaj smo do nje upravičeni?

Odškodnina za za takšne poškodbe znaša od 4.000 evrov pa vse do 15.000 evrov. Seveda je odvisno od tipa poškodbe in časa vašega bolniškega staleža oz. zdravljenja. V kolikor gre za več zlomov ali za pridružene telesne poškodbe, so odškodnine za poškodbe še višje.

Vse poškodbe, ki nastanejo pri zlomu zapestja vplivajo na odškodnino in njeno višino. odškodnina zajema vse trajne posledice za poškodbo in druge telesne škode. V primeru, ko so poškodbe na delu pa moramo za pridobitev odškodnine upravičenost dokazati, da nam pripada.

Pri poškodbi na javnem mestu moramo za dokazati, da smo upravičeni do odškodnine. V kolikor imamo trajno invalidnost in je prizadeta roka, s katero je odvisna naša samostojnost, pa lahko odškodnino zahtevamo tudi več kot 50.000 eur. Vedno moramo z argumenti dokazati kako poškodba vpliva na nas v prihodnosti pri našem delu. Poškodbe na javnem mestu so lažje oblike, kot padci iz višine na delovnem mestu ali v primeru prometnik nesreč, ko si poškodujemo tudi prste, členke in zapestje, kite...

Odškodnine za zlom obravnavamo individualno in se maksimalno potrudimo, da vam uredimo pravično in visoko odškodnino.

Kako si pomagamo pri zlomu za zapestje?

Namen aktivnih vaj v hladni kopeli ali na suhem:

 • Boljša gibljivost sklepov
 • Večja prožnost tkiva
 • Boljši lokalni pretok krvi
 • Manjša oteklina
 • Manjša bolečina in večja mišična moč

Vaje izvajamo večkrat dnevno do bolečine (10 - krat na dan vsaj B ponovitev). Vsak gib izvedemo v polnem obsegu, zadržimo vsaj 5 sekund in sprostimo.

 • Med vajami večkrat sprostimo roko
 • Roko razbremenimo v komolcu in ramenu, tako da podlaket položimo na podlago.

AKTIVNE VAJE ZA PRSTE

 • Prste skrčimo v pest, nato jih iztegnemo.
 • Iztegnjene prste razširimo, nato jih primaknemo skupaj.
 • Skrčimo/iztegnemo palec
 • Iztegnjen palec odmaknemo od dlani, nato ga primaknemo.
 • S palcem se dotaknemo blazinice vsakega prsta posebej

Ali potrebujem pravno pomoč in kako mi vi pomagate?

Pravno pomoč svetujemo pri vseh poškodbah, ki imajo vidne telesne poškodbe, še posebej pa , izvini in druge zahtevne poškodbe, ki potrebujejo dolgotrajno zdravljenje.

Mi vam pomagamo tako, da vzpostavite stik z nami ali preko brezplačne številke 080 3044 ali nam pišete preko spletne strani ali preko aplikacije SOS Nezgode, ki si jo naložite na telefon in je brezplačna in jo vedno lahko uporabite.

Naša aplikacija SOS Nezgode vam na kraju nezgode omogoča, da v prvih 24 urah naredite pravilne korake.

Kasneje v času rehabilitacije pa vam z brezplačnimi nasveti pomagamo in ob zaključku vam uredimo res dobro, pravično in možno najvišjo odškodnino.

sos nezgode pisarna v ljubljani
Brezplačen posvet z pravnikom v primeru zloma zapestja