Odškodnina za
telesne poškodbe

Zelo pomembne informacije za uveljavitev odškodnine za telesne poškodbe.

Odškodnina v primeru telesnih poškodb

Pri katerih nezgodah smo upravičeni do odškodnine za telesne poškodbe?

Do odškodnine v primeru prometne nesreče.

Upravičeni ste, če ste se poškodovani kot sopotnik v avtomobilu. Tudi, če je povzročitelj prometne nesreče voznik v katerem ste bili ali drugo vozilo. Odškodnino se uveljavi iz zavarovanja AO, ki ga ima vsako vozilo, ki e registrirano.

Kot povzročitelj prometne nesreče ste upravičeni do odškodnine za telesne poškodbe. (za udarnine, ureznine, zlom..) Zavarovalnica vam ne prizna nateg vratnih mišic in strahu. Črpa se iz zavarovanja AO+ kar pomeni zavarovanje voznika in v kolikor pride do nesreče po njegovi krivdi.

Pokličite nas na 080 30 44

Kot voznik in je povzročitelj  drugo vozilo.

Odškodnino za telesne poškodbe lahko uveljavimo tudi, ko je za nesrečo krivo drugo vozilo in smo pri tem utrpeli telesne poškodbe.

Nesrečo je povzročilo neznano vozilo.(Povzročitelj nesreče pobegnil ali pa vozilo niregistrirano).

Tudi v primerih, ko povzročitelj nesreče pobegne iz kraja nezgode ali pa nima vozila registriranega, vas pripada odškodnina za telesne poškodbe. Uveljavi se na Slovensko zavarovalno združenje. To je nekakšen sklad, ki pokriva takšne primere.

Visoka odškodnina za telesne poškodbe

Ko jo povzroči tujec.

Prometno nesrečo je naredila oseba iz tujine in upravičeni ste do odškodnine za telesne poškodbe. Priporočamo, da se pokliče prometna policija ali klicni center 112. Tako se brez zapletov uredi odškodnino z našo zavarovalnico, ki se poravna z zavarovalnico v tujini, ki je odgovorna za povzročiteljevo nezgodo.

Upravičeni ste tudi kot pešec, motorist ali kolesar.

V teh primerih se črpa odškodnina in naslova povzročitelja  in to je voznik avtomobila, avtobusa, kamiona, lahko tudi traktorja.

Odškodnina nam pripada tudi v primeru delovne nesreče!

V kolikor ste se poškodovali na delovnemu mestu in ni vaša odgovornost, imate pravico  do odškodnine za poškodbo pri delu.

Do odškodnine na na javnemu mestu.

V kolikor ste se poškodovali na javnem mestu  in niste za nezgodo odgovorni vi potem imate pravico do odškodnine za telesne poškodbe.

Odškodnina iz naslova nasilja.

Tudi v primeru nasilja vam pripada odškodnina, vendar se mora postopek zaključiti na sodišču.

Kakšne oblike telesnih poškodb poznamo?

Odškodnine za telesne poškodbe

Odškodnine za telesne poškodbe pri nezgodah delimo na lahke, srednje, srednje težke, težke in trajne. Poznamo tudi smrtne.

Odškodnina za telesno poškodbo v primeru:

krog

Enega obiska ali prvega obiska najbližje urgentne službe ali osebnega zdravnika in ne gre za resne poškodbe, kjer je postavljena ena do dve diagnozi. Sem spadajo lažje poškodbe kot so udarnina in nateg mišic.

krog

Odškodnine, ki se smatrajo za lažje klasične so tudi lažji pretres, udarnina glave, ureznina, izvin in nateg vratne hrbtenice, udarnina rame, omrtvelost uda..)  obisk specialista in opravljena fizioterapija. Pomembne so trajne posledice in dolžina trajanja.

krog

Klasičen zlom v prometni nesreči in ni kompliciran, ter se celi do dveh mesecev ali do 6 tednov.

krog

Poznamo tudi komplicirane zlome, operacije, prelom in kompresijski zlom, kot natrgane mišice.

krog

Ko gre za resne in večkratne zlome, trajne poškodbe živca ali živcev, ohromelost, gluhost uda ali udov pa je težje poškodbe.

krog

Poznamo pa trajne invalide, tetraplegike po poškodbi. Odškodnina je lahko tudi v obliki rente, ki je enkratna, večkratna ali doživljenjska in spada pod težke poškodbe.

Kaj naredimo da dobimo odškodnino za telesne poškodbe?

Da lahko pridobimo odškodnino za telesne poškodbe moramo biti udeleženi v prometni ali delovni nesreči in obiskati osebnega zdravnika ali najbližjo urgentno službo, ki nas pregleda in postavi diagnozo. Zdravljenje je dobro zaključiti, da je odškodnina čim boljša.

Pri katerih primerih sem upravičen do odškodnine kot povzročitelj?

Kot povzročitelj sem upravičen v kolikor imamo sklenjeno zavarovanje AO+ ali tako imenovanje zavarovanje voznika za telesne poškodbe.

Pokličite nas na 080 30 44

Kakšno odškodnino za telesne poškodbe lahko pričakujemo?

Odškodnina za telesne poškodbe je odvisna od poteka zdravljenja. Potrebno je priložiti vso zdravstveno dokumentacijo, slike, fizioterapije, bolniške liste, kopijo ZD kartona itd. Bolj popolna je dokumentacija, višja bo odškodnina. Lahko pa zagotovimo, da najnižja odškodnina se giblje med 500 in 1000 eur.

Kdo oceni trajne poškodbe in kakšne so odškodnine?

Oceno za trajno poškodbo poda zdravniški konzilij ali specialist.

Na koga se lahko obrnemo za odškodnino za telesne poškodbe?

SOS Nezgode smo pravi naslov za urejanje odškodnin. Smo mlado, inovativno podjetje, ki ima dolgoletne izkušnje za doseganje in poravnavo pravične in visoke odškodnine.

Mi smo strokovnjaki za odškodnine!

Smo prvi v Sloveniji in v Evropi, ki smo razvili aplikacijo »SOS Nezgode« za pomoč pri vse vrstah nezgod. Povezali smo se z strokovnjaki za odškodnine, to so pravniki, odvetniki, ki imajo dolgoletno prakso in znanje. Smo strokovni, hitri in ambiciozni. Na prvemu mestu nam je zadovoljna stranka. Delamo tudi na daljavo. Stranko spremljamo ves čas zdravljenja in ji pomagamo z nasveti. Naše svetovanje je brezplačno.

Pomagaj si z aplikacijo do odškodnine.

Aplikacijo SOS Nezgode smo razvili za pomoč ljudem, ki se jim pripeti neljuba nezgoda ali nesreča. Naša aplikacija je brezplačna in ima vsa potrebna navodila za pomoč ljudem v prvih 24 urah. Potrebno si jo je samo naložiti na naše pametne telefone.

Kako si lahko pomagam z aplikacijo SOS Nezgode?

Ker je brezplačna, jo imejmo ves čas na telefonu. Tudi, če je ne potrebujemo, si preberimo, da jo spoznamo kakšne rešitve nam ponuja. V kolikor smo udeleženi v nezgodi pa si z navodili pomagajmo in upoštevajmo napotke, saj samo tako boste prejeli pravično in visoko odškodnino.

Izkoristite brezplačen pravni posvet!